Home     Goudhaver (niet altijd voorradig) per kg.
Goudhaver (niet altijd voorradig) per kg.

Goudhaver (niet altijd voorradig) per kg.


Vrij algemeen in Zuid-Limburg, Zeeland, het rivierengebied en enkele aangrenzende gebieden, vrij zeldzaam in laagveengebieden in het westen, het zeekleigebied in het noorden en in de duinen, elders zeer zeldzaam. Niet altijd voorradig.€ 141.00

Staffelprijs vanaf kg .. per kg:

  • 1 = € 141.00
  • 2 = € 135.00

Artikelcode: 855255

Goudhaver (niet altijd voorradig)  per kg.


  • Productinformatie

Vrij algemeen in Zuid-Limburg, Zeeland, het rivierengebied en enkele aangrenzende gebieden, vrij zeldzaam in laagveengebieden in het westen, het zeekleigebied in het noorden en in de duinen, elders zeer zeldzaam.

Beschrijving
Afmeting: 30 tot 60 cm.
Levensduur: Overblijvend.
Bloeimaanden: Juni t/m september.

Stengels: Rechtop kaal of bij de knopen behaard, kleine, losse pollen vormend.

Bladeren: Vlak, aan de rand gewimperd, minder dan een ½ cm breed, van boven vaak behaard, voor ontplooiing opgerold, de onderste bladscheden meestal dicht en zeer lang behaard (vaak teruggeslagen), tongetje 1 tot 2 mm.

Bloemen: Pluim 10 tot 20 cm, vrij dicht, met veel bloemen, goudgroen, met dunne zijtakken met elk 3 tot 12 aartjes, de aartjes rondachtig, 5 tot 8 mm met 2 tot 4 bloemen, glanzig, geel, 2 tot 3 kafnaalden, een behaarde as, het onderste kelkkafje met 1 nerf, veel smaller dan het 3-nervige bovenste kelkkafje, het onderste kroonkafje met 5 nerven, 2-spletig en met een 5 tot 7 mm lange, knievormig gebogen naald.

Biotoop
Bodem: Zonnige plaatsen op matig droge tot matig vochtige, matig voedselrijke, niet of licht bemeste, kalkrijke grond.

Groeiplaatsen: Bermen, dijken, hooiland, hooiweiden, uiterwaarden, bergweiden, spoordijken en kalkgrasland.
Verspreiding
Wereld: Europa, behalve in de noordelijkste, oostelijkste en zuidwestelijkste delen. Ook in Noordwest-Afrika, de Kaukasus en in enkele zuidelijke delen van Centraal-Azië. Ingevoerd in Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 70cm
Zaaitijd: voorjaar
Zaaihoeveelheid: 100 kg per ha
Diersoort: veerwild