Home     Huttentut / Dederzaad per kg.
Huttentut / Dederzaad per kg.

Huttentut / Dederzaad per kg.


Huttentut (Camelina sativa) is een plant die over het gehele Noordelijk halfrond in verwilderde toestand wordt aangetroffen. Mogelijk is het oorspronkelijk afkomstig uit West-Azië. Alle wildsoorten.€ 27.50

Staffelprijs vanaf kg .. per kg:

  • 1 = € 27.50
  • 2 = € 26.00
  • 10 = € 25.50

Artikelcode: 855282

Huttentut / Dederzaad  per kg.


  • Productinformatie

Huttentut (Camelina sativa) is een plant die over het gehele Noordelijk halfrond in verwilderde toestand wordt aangetroffen. Mogelijk is het oorspronkelijk afkomstig uit West-Azië. Alle wildsoorten

Huttentut (dederzaad) behoort met diverse koolsoorten, knol of raap, koolraap, mosterdsoorten, radijs, rammenas, tuinkers en nog vele andere gewassen tot de familie van de Cruciferae (Kruisbloemigen). Deze familie ontleent haar naam aan het feit dat de vier bloem, kroonbladeren duidelijk in een kruis staan.
Het gewas heeft net als koolzaad en raapzaad een gele bloem.

De bloem van de huttentut wordt door verschillende soorten insecten gebruikt, met name bij bijen is het een erg geliefde bloem vanwege de hoeveelheid nectar.
Ook de mens gebruikt de plant. Zo kan men uit de zaden, net koolzaad en zomerraapzaad, olie worden geperst. Deze werden vroeger vooral gebruikt voor olielampen, als spijsolie en soms als smeermiddel. De stengels van de plant zijn geschikt voor het maken van bezems. Vroeger werd de kleinere stukje gebruikt als een soort van schuurspons.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 50cm
Zaaitijd: mrt/aug
Zaaihoeveelheid: 3 kg per ha
Diersoort: alle wild