Gras Beemdlangbloem (niet altijd voorradig) p/kg

per kg. Beemdlangbloem (Festuca pratensis Huds.) is een vaste plant die behoort tot de Grassenfamilie (Grami

Gras Beemdlangbloem (niet altijd voorradig) p/kg
17.80 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855271
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Beemdlangbloem (Festuca pratensis Huds.) is een vaste plant die behoort tot de Grassenfamilie (Gramineae of Poaceae). De plant komt van nature voor in Europa en West- en Midden-Azië en is van daaruit verspreid naar Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Beemdlangbloem lijkt veel op rietzwenkgras, maar bij rietzwenkgras zijn de oortjes gewimperd (behaard). Festuloliums zijn ontstaan uit al of niet natuurlijke kruisingen tussen Festuca-soorten en Lolium-soorten, zoals bijvoorbeeld beemdlangbloem en Italiaans raaigras. Niet altijd voorradig!
Kortingsschema
  • 1 = € 17.80
  • 2 = € 17.60
  • 10 = € 17.50
  • 25 = € 17.40
  • 50 = € 17.30
  • 100+ = € 17.20
Beemdlangbloem (Festuca pratensis Huds.) is een vaste plant die behoort tot de Grassenfamilie (Gramineae of Poaceae). De plant komt van nature voor in Europa en West- en Midden-Azië en is van daaruit verspreid naar Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Beemdlangbloem lijkt veel op rietzwenkgras, maar bij rietzwenkgras zijn de oortjes gewimperd (behaard). Festuloliums zijn ontstaan uit al of niet natuurlijke kruisingen tussen Festuca-soorten en Lolium-soorten, zoals bijvoorbeeld beemdlangbloem en Italiaans raaigras.

De plant vormt een losse pol en wordt 30 tot 100 cm hoog. Het jonge blad is opgerold. Het donkergroene en van onderen glanzende blad is 3 tot 5 mm breed en 10 tot 20 cm lang. De oortjes aan de voet van de bladschijf zijn kaal. Het tongetje is vrij kort, groenig, niet doorzichtig, vaak omgekruld en steekt niet boven de bladschede uit. De onderste bladscheden verweren tot bruine vezels. De bladschijf is langs de randen ruw. De spitse, half stengelomvattende oortjes zijn onbehaard. Het tongetje is 1 tot 2,5 mm lang.

Beemdlanbloem bloeit van juni tot september met rechtopstaande, vrij smalle, 10 tot 20 cm lange pluimen, waarvan de aartjes min of meer naar één kant zijn gekeerd. Alleen tijdens de bloei is de pluim uitgestrekt. De onderste knoop van de bloeiwijze heeft meestal twee zijtakken, waarvan de korste 1 tot 3 aartjes draagt en de langste 3 tot 6. Het aartje is 9 tot 17 mm lang en bevat meestal 7 tot 8, geelgroene of violet gevlekte bloempjes. Het onderste kelkkafje is ongeveer 3 mm lang en het bovenste 4,6 mm. Het onderste kroonkafje (lemma) is 6 tot 7 mm lang en heeft al of niet een tot 1,5 mm lange kafnaald. Het bovenste kroonkafje heeft bijna dezelfde lengte als het onderste en een gefranjerde top. De vuilrode helmhokjes zijn ongeveer 4 mm lang.
De plant komt voor in grasland op vochtige tot natte, voedselrijke grond.

Gebruik
Beemdlangbloem wordt als voedergras gebruikt. De rassen worden naar hun doorschietdatum (de datum waarop het eerste aartje net zichtbaar is) ingedeeld in een weide- en hooitype. De weidetypen hebben een wat plattere groei dan de hooitypen.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 50cm
Zaaitijd: hele jaar
Zaaihoeveelheid: 35 kg per ha
Diersoort: haarwild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review