Gras Timothee (niet altijd voorradig) p/kg

per kg. Timoteegras of Timothee (Phleum pratense subsp. pratense) is een plant uit de grassenfamilie (Poacea

Gras Timothee (niet altijd voorradig) p/kg
17.25 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855273
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Timoteegras of Timothee (Phleum pratense subsp. pratense) is een plant uit de grassenfamilie (Poaceae). De plant heeft 42 chromosomen in een plantencel, dit in tegenstelling tot klein timoteegras (Phleum pratense subsp. serotinum) dat er 14 heeft. Het is een zeer voedzaam gras, dat langs wegen, dijken en in weilanden groeit. Voor de inzaai in grasland zijn er zogenaamde weidetypen en hooitypen. De weidetypen bloeien later dan de hooitypen. Ingezaaid in grasland verdwijnt het daar meestal weer spoedig of komt sporadisch nog voor. Kan goed tegen maaien, maar minder goed tegen beweiding. Het is een overblijvende, zodevormende grassoort die 40-150 cm hoog kan worden. Niet altijd voorradig!
Kortingsschema
  • 1 = € 17.25
  • 2 = € 17.05
  • 10 = € 16.95
  • 25 = € 16.85
  • 50 = € 16.75
  • 100+ = € 16.65
Timoteegras of Timothee (Phleum pratense subsp. pratense) is een plant uit de grassenfamilie (Poaceae). De plant heeft 42 chromosomen in een plantencel, dit in tegenstelling tot klein timoteegras (Phleum pratense subsp. serotinum) dat er 14 heeft. Het is een zeer voedzaam gras, dat langs wegen, dijken en in weilanden groeit. Voor de inzaai in grasland zijn er zogenaamde weidetypen en hooitypen. De weidetypen bloeien later dan de hooitypen. Ingezaaid in grasland verdwijnt het daar meestal weer spoedig of komt sporadisch nog voor. Kan goed tegen maaien, maar minder goed tegen beweiding. Het is een overblijvende, zodevormende grassoort die 40-150 cm hoog kan worden.

De bladeren zijn groen of grijsgroen en zijn maximaal 45 cm lang. Het blad is onbehaard, maar voelt wel ruw aan, vooral de bovenzijde. Het ovale tongetje (ligula) is tot 6 mm lang en heeft een stompe punt.

De aartjes zijn 3-4 mm lang en eenbloemig. Aan sommige aartjes zit een vliezig schutblad. De ongeveer 5,5 mm lange kelkkafjes zijn behaard en hebben een naaldachtige punt. Het onderste, meestal vijfnervige kroonkafje (lemma) is twee derde tot driekwart zo lang als de kelkkafjes. Het geheel is een cilindervormige aarpluim van 5-15 (somt tot 30) cm lang en 6-10 mm breed. Deze is grijsachtig groen of purperkleurig en voelt ruw aan. De 2 mm lange helmhokjes zijn geel of roodpaars.

Timoteegras bloeit van juni tot augustus.

De vrucht is een graanvrucht. De vruchtwand is vergroeid met de zaadhuid, de zaadkern en met de omhullende kafjes. In de volksmond wordt meestal van (gras)zaad gesproken. Door de haartjes aan de kafjes blijven de vruchten makkelijk hangen aan de vacht van langslopende dieren. Om de vrucht (zaad) te kunnen verzaaien moeten de haartjes eerst verwijderd worden. Dit gebeurt machinaal door wrijving van de vruchtjes.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 30cm
Zaaitijd: hele jaar
Zaaihoeveelheid: 20 kg per ha
Diersoort: haarwild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review