Gras Witbol (niet altijd voorradig) p/kg

per kg. De witbol (Holcus lanatus) is een wilde vaste plant uit de grassenfamilie (Poaceae), die een dichte

Gras Witbol (niet altijd voorradig) p/kg
78.60 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855277
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De witbol (Holcus lanatus) is een wilde vaste plant uit de grassenfamilie (Poaceae), die een dichte en sterke zode kan vormen. Niet altijd voorradig!
Kortingsschema
  • 1 = € 78.60
  • 2 = € 78.30
  • 10 = € 78.00
  • 25 = € 77.70
  • 50 = € 77.40
  • 100+ = € 77.10
De witbol (Holcus lanatus) is een wilde vaste plant uit de grassenfamilie (Poaceae), die een dichte en sterke zode kan vormen.

De plant wordt 30 tot 90 cm hoog en zowel het blad als de stengel zijn zacht behaard. De stengels kunne rechtopgaand of geknikt opstijgend zijn. De plant vormt geen wortelstokken dit in tegenstelling tot gladde witbol. De witbol bloeit van mei tot september in dichte pluimen.

Het blad is grijsgroen en is voorzien van zachte haartjes. Langs de bladrand zitten lange haren. Elk blad heeft een lengte van maximaal 20 cm en is fijngepunt. Het tongetje (ligula) is tot 4 mm lang en heeft een vlakke top.

De aartjes zijn tot 6 mm lang en bestaan uit twee bloemen. De tweede bloem is mannelijk en heeft aan het lemma (kafje) een haakvormig, naar achteren gekromde kafnaald. Het kafnaaldje steekt niet buiten de kelkkafjes uit. De kleur is wit, groen, roze of purper. De samengestelde pluim is aanvankelijk lancetvormig, maar wordt later meer piramidaal. De vrucht is een graanvrucht.

De gestreepte witbol komt voor langs wegen, in grasland, in vochtige duinvalleien, in bos, op onbebouwd terrein en dijken.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 30cm
Zaaitijd: hele jaar
Zaaihoeveelheid: 35 kg per ha
Diersoort: haarwild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review