Gras Soedangras (ras Karim) p/kg

per kg. Soedangras wordt ook sorghum of olifantengras genoemd. De soort b

Gras Soedangras (ras Karim) p/kg
10.75 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode85552781
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Soedangras wordt ook sorghum of olifantengras genoemd. De soort behoort tot de grassenfamilie. Sorghum werd in Ethiopië in ongeveer 3000 v.Chr. gedomesticeerd en heeft zich van daaruit verspreid over heel Afrika. Ongeveer 2000 v.Chr. wordt sorghum ook verbouwd in Centraal-India. In Egypte werd sorghum als cultuurplant belangrijk vanaf de vroeg-islamitische tijd. Afrikaanse slaven brachten aan het begin van de 17e eeuw sorghum naar de Verenigde Staten, waar nu het grootste gedeelte van de wereldproductie plaatsvindt om maïs te vervangen als veevoer. Niet altijd voorradig!
Kortingsschema
  • 1 = € 10.75
  • 2 = € 8.90
  • 10 = € 7.75
  • 25 = € 7.25
  • 50 = € 7.15
  • 100+ = € 7.05
Soedangras wordt ook sorghum of olifantengras genoemd. De soort behoort tot de grassenfamilie (Poaceae). Sorghum werd in Ethiopië in ongeveer 3000 v.Chr. gedomesticeerd en heeft zich van daaruit verspreid over heel Afrika. Ongeveer 2000 v.Chr. wordt sorghum ook verbouwd in Centraal-India. In Egypte werd sorghum als cultuurplant belangrijk vanaf de vroeg-islamitische tijd. Afrikaanse slaven brachten aan het begin van de 17e eeuw sorghum naar de Verenigde Staten, waar nu het grootste gedeelte van de wereldproductie plaatsvindt om maïs te vervangen als veevoer.

Gebruik
Sorghum wordt gebruikt als voedsel, veevoer en de productie van alcoholische dranken (Kafirbier). De plant is droogte-tolerant en is vooral belangrijk voor semi-aride (droge) gebieden. Het is een belangrijk voedselgewas in Afrika, Centraal-Amerika en Zuid-Azië en staat op de vijfde plaats van de verbouwde granen.

Botanische beschrijving
Sorghum is een eenjarig gewas dat afhankelijk van het ras 0,6-5 m lang kan worden. De stengel kan van vijf tot meer dan dertig mm dik worden. De bladeren lijken op die van maïs maar zijn korter en breder. De bladeren zijn glad en met een waslaag bedekt. De pluim is gewoonlijk compact bij de graansorghums en meer open bij de voedertypen. Aan een pluim kunnen tot 6000 aartjes zitten. Bij sommige typen worden de kafjes bij het dorsen verwijderd, maar bij andere moeten de korrels zoals bij haver gepeld worden. Ook is er verschil in uitstoelling (vorming van zijscheuten) tussen de verschillende typen. De zaden kunnen wit, geel, rood of bruin van kleur zijn. In 1 gram graansorghum zitten 25 tot 62 zaden en bij grassorghum 120 tot 159. De zaden zijn vrij rijk aan vitamine B.
Graansorgum brengt 200-6000 kg/ha op. Grassorghum kan 40-70 ton verse massa per ha opbrengen.

Soedangras is door zijn lengte, dichtheid en zaden uitermate geschikt voor zaadetende vogels. Soedangras leent zich uitstekend om ergens snel beschutting te maken. Soedangras zorgt voor structuurverbetering van de grond. Geschikt voor droge grond

Soedangras is 1 jarig.

Zaaispecificatie:
Hoogte: 275 cm
Zaaitijd: Voorjaar
Zaaihoeveelheid: 35 kg/ha
Diersoort: Veerwild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review