Huttentut / Dederzaad p/kg

per kg. Huttentut (Camelina sativa) is een plant die over het gehele Noordelijk halfrond in verwilderde toes

Huttentut / Dederzaad p/kg
29.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855282
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Huttentut (Camelina sativa) is een plant die over het gehele Noordelijk halfrond in verwilderde toestand wordt aangetroffen. Mogelijk is het oorspronkelijk afkomstig uit West-Azië. Alle wildsoorten.
Kortingsschema
  • 1 = € 29.00
  • 2 = € 28.00
  • 10+ = € 27.50
Huttentut (Camelina sativa) is een plant die over het gehele Noordelijk halfrond in verwilderde toestand wordt aangetroffen. Mogelijk is het oorspronkelijk afkomstig uit West-Azië. Alle wildsoorten

Huttentut (dederzaad) behoort met diverse koolsoorten, knol of raap, koolraap, mosterdsoorten, radijs, rammenas, tuinkers en nog vele andere gewassen tot de familie van de Cruciferae (Kruisbloemigen). Deze familie ontleent haar naam aan het feit dat de vier bloem, kroonbladeren duidelijk in een kruis staan.
Het gewas heeft net als koolzaad en raapzaad een gele bloem.

De bloem van de huttentut wordt door verschillende soorten insecten gebruikt, met name bij bijen is het een erg geliefde bloem vanwege de hoeveelheid nectar.
Ook de mens gebruikt de plant. Zo kan men uit de zaden, net koolzaad en zomerraapzaad, olie worden geperst. Deze werden vroeger vooral gebruikt voor olielampen, als spijsolie en soms als smeermiddel. De stengels van de plant zijn geschikt voor het maken van bezems. Vroeger werd de kleinere stukje gebruikt als een soort van schuurspons.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 50cm
Zaaitijd: mrt/aug
Zaaihoeveelheid: 3 kg per ha
Diersoort: alle wild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review