Klaver Perzische p/kg

per kg. De Perzische klaver (Trifolium resupinatum) is een eenjarige plant die behoort tot de vlinderbloemen

Klaver Perzische p/kg
14.20 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855357
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De Perzische klaver (Trifolium resupinatum) is een eenjarige plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae). De plant komt van nature voor in Zuid-Europa en Zuidwest-Azië. De plant wordt in Nederland nu nog weinig gebruikt als voedergewas en groenbemesting en komt hier ook adventief voor. Voor gebruik als voedergewas en groenbemsting kan Perzische klaver vanaf half april onder wintertarwe uitgezaaid worden.
Kortingsschema
  • 1 = € 14.20
  • 2 = € 13.75
  • 10 = € 13.50
  • 25+ = € 13.25
De Perzische klaver (Trifolium resupinatum) is een eenjarige plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae of Fabaceae). De plant komt van nature voor in Zuid-Europa en Zuidwest-Azië. De plant wordt in Nederland nu nog weinig gebruikt als voedergewas en groenbemesting en komt hier ook adventief voor. Voor gebruik als voedergewas en groenbemsting kan Perzische klaver vanaf half april onder wintertarwe uitgezaaid worden. Het aantal chromosomen is 2n = 16.

De plant wordt 10-40 cm hoog en heeft dikke, holle stengels.

De Perzische klaver bloeit van mei tot september met helderpaarsroze, soms witte, 4 tot 8 mm lange bloemen. De vlag van de bloem is tijdens of aan het eind van de bloei naar beneden gedraaid, waaraan de plant de soortaanduiding resupinatum te danken heeft (resupin betekent in het Latijn teruggebogen). De kroonbladen zijn langer dan de kelk. De kelk is wollig behaard en na de bloei sterk opgezwollen met twee zeer lange tanden en dan minder behaard. De bloeiwijze is een gesteelde, hoofdjesachtige tros

De vrucht is een peul. Het gele tot bijna zwartgroene zaad is eirond. De herkomsten uit Zuid-Europa en Zuidwest-Azië hebben grote zaden en die uit de zuidelijke Verenigde Staten fijne zaden.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 20cm
Zaaitijd: mrt/aug
Zaaihoeveelheid: 20 kg per ha
Diersoort: Haas, ree en veerwild

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review