Knoopkruid p/kg

per kg. Het knoopkruid (Centaurea jacea) is een kruidachtige plant uit de composietenfamilie (Compositae oft

Knoopkruid p/kg
340.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855368
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Het knoopkruid (Centaurea jacea) is een kruidachtige plant uit de composietenfamilie (Compositae oftewel Asteraceae). Een synoniem is Centaurea thuillieri.In Nederland (met uitzondering van Drenthe) en Vlaanderen is het een algemene plant van bermen en andere ruderale plaatsen.
Kortingsschema
  • 1 = € 340.00
  • 2+ = € 330.00
Het knoopkruid (Centaurea jacea) is een kruidachtige plant uit de composietenfamilie (Compositae oftewel Asteraceae). Een synoniem is Centaurea thuillieri.

In Nederland (met uitzondering van Drenthe) en Vlaanderen is het een algemene plant van bermen en andere ruderale plaatsen.

De overblijvende plant wordt 30–70 cm hoog. De bovenste bladeren zijn ongedeeld en staan afwisselend langs de stengel. De onderste bladeren zijn meestal bochtig tot veerspletig.

De bloemhoofdjes zijn 2–4 cm breed. Ze bestaan uit roze tot roodpaarse buisbloemen. De randbloemen hiervan zijn vergroot en steriel. Door het vergroten en het opzij staan lijken ze op lintbloemen. De omwindselbladen in de bovenste helft hebben een afgescheiden, gestekeld aanhangsel. De bloeiperiode loopt van juni tot in de herfst.

Zaaispecificatie:
Hoogte in cm: 50cm
Zaaitijd: mrt/mei
Zaaihoeveelheid: 10 kg per ha

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review