Lupinen meerjarig (niet altijd voorradig) p/kg

per kg. Lupine (Lupinus) is een plantengeslacht uit de vlinderbloemenfamilie. Het geslacht telt

Lupinen meerjarig (niet altijd voorradig) p/kg
90.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855381
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Lupine (Lupinus) is een plantengeslacht uit de vlinderbloemenfamilie. Het geslacht telt zo'n 200 soorten en kent vele hybriden en cultivars. In onze streken komt alleen de vaste lupine in het wild voor. De soort is in de 19e eeuw uit Noord-Amerika ingevoerd. Fazant, Ree en insecten zijn gek op Lupinen. Niet altijd voorradig!
Kortingsschema
  • 1 = € 90.00
  • 2+ = € 85.50
Lupine (Lupinus) is een plantengeslacht uit de vlinderbloemenfamilie. Het geslacht telt zo'n 200 soorten en kent vele hybriden en cultivars. In onze streken komt alleen de vaste lupine in het wild voor. De soort is in de 19e eeuw uit Noord-Amerika ingevoerd. Fazant, Ree en insecten zijn gek op Lupinen.

De meeste lupines zijn paars, wit en roze gekleurd, maar ook geel is geen uitzondering. Door kruisingen zijn ook combinaties van deze kleuren mogelijk. Lupines houden niet van kalkrijke grond. Ze hebben voorkeur voor zure tot neutrale grond.
Afhankelijk van de soort kunnen ze een hoogte bereiken die varieert van 50 centimeter tot wel 2 meter en de bloeitijd kan van juni tot oktober doorlopen.
Ze kunnen vermeerderd worden door middel van zaaien of wortelstekken, waarbij de jonge, witte wortelstokken uitgeplant kunnen worden. Door zaaien kunnen nieuwe kleurcombinaties ontstaan.

Lupines zijn in staat stikstof uit de lucht te binden en daarmee de grond te verrijken. Drie soorten lupine worden gekweekt als voedsel voor mens en dier: blauwe lupine, gele lupine en witte lupine. De eerste twee soorten kunnen in Nederland verwilderd aangetroffen worden. Australië leverde in 2004 met bijna 1 miljoen ton 87% van de wereldproductie.

Zaaispecificatie:
Hoogte: 60 cm
Zaaitijd: Maart t/m Augustus
Zaaihoeveelheid: 100 kg/ha
Diersoort: Fazant, Ree en insecten

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review