Zonnebloemzaad Sunspot laag 1 bloem p/kg

per kg. De zonnebloem Sunspot laag Een dwerg zonnebloem die een grote bloem vormt met een diameter van wel 3

Zonnebloemzaad Sunspot laag 1 bloem p/kg
65.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode855747
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
De zonnebloem Sunspot laag is een dwerg zonnebloem die één grote bloem vormt met een diameter van wel 30 cm, éénstelig met soms een vertakking. Geschikt als snijbloem.
Kortingsschema
  • 1 = € 65.00
  • 2 = € 61.50
  • 10+ = € 58.50
De zonnebloem Sunspot laag is een dwerg zonnebloem die één grote bloem vormt met een diameter van wel 30 cm, éénstelig met soms een vertakking. Geschikt als snijbloem. Ook geschikt voor de teelt in een grote pot of kuip. Zaaien ter plaatse en uitdunnen op ca. 30 cm afstand of zaaien en opkweken in potjes om vanaf half mei uit te planten. Zeer goed bestand tegen wind en regen.

Oorsprong
Zonnebloemen komen oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en zijn gedomesticeerd rond 1000 v. Chr. De Inca's vereerden de zonnebloemen als beeld van hun zonnegod. In 1530 werd de zonnebloem door Spaanse zeelieden naar Europa gebracht.

Gebruik
Zonnebloemen worden gekweekt voor de zonnebloemolie, die veel gebruikt wordt in de keuken en als basis voor allerlei andere producten waarin plantaardige olie wordt verwerkt. Hij bevat veel onverzadigde vetzuren en is goed bestand tegen hitte en kan daarom voor het frituren gebruikt worden. In geraffineerde vorm wordt de olie ook voor industriële doeleinden gebruikt. Het na het uitpersen van de pitten resterende meel wordt als veevoer gebruikt.

Zaaispecificatie:
Hoogte: 50 cm
Zaaitijd: voorjaar
Zaaihoeveelheid: 10 kg/ha
Diersoort: Bijen, vlinders, veerwild, varkens

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel zonnebloemzaden er in 5 gram zitten, omdat men een klein zakje met zonnebloemzaden cadeau wil geven .
5 gram zonnebloem is ongeveer 25-30 zaden.
50 gram = 10 zakjes á 5 gram
250 gram = 50 zakjes á 5 gram
500 gram = 100 zakjes á 5 gram
1000 gram = 200 zakjes á 5 gram
Tip: gebruik een dop van b.v. een frisdrankfles of ander klein bakje om de zakjes met zaden af te wegen, zeker als u veel zakjes wilt vullen is dit handiger.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review