Paardenwei mengsels

Bent u van plan uw weiland opnieuw in of door te zaaien? Dat kan, het voorjaar komt eraan!.

Bij weidegang bestaat de voeding vrijwel geheel uit weidegras. De grasopname van pony's en paarden varieert van 40 tot 80 kg per dag. In de periode van voorjaar tot herfst is weidegang voor paarden onontbeerlijk. Weidegang biedt paarden volop bewegingsvrijheid in de frisse lucht, terwijl bovendien aan de voederbehoefte kan worden voldaan. U begrijpt dat een goede keuze voor het juiste weidemengsel belangrijk is, het moet smakelijk, structuurrijk en voor een sterke zode (ondergrond ) zorgen. En voor de juiste uitgebalanceerde voeding zorgen.


Uw paard houdt van afwisselende voeding, want dat is uw paard nodig voor een goede prestatie en gezondheid. Het standaard grasmengsel wat gebruikt wordt voor een koeienweide is vanwege zijn eenzijdige samenstelling niet geschikt voor paarden.

De vele grassen, klavers en kruiden die vroeger in de natuur te vinden waren, zijn in de loop der jaren volledig verdwenen. De huidige grassoorten zijn alle productiegrassen, bedoeld voor koeien om een goede melkgift te garanderen.

Een paard heeft dit juist niet nodig maar heeft meer behoefte aan een goede structuur in het gras, want dit betekent dat er veel ruwe celstof in zit en dit zorgt voor een goede stofwisseling en dat zorgt voor minder problemen zoals ingewandstoornissen.

Onze mengsels zorgen ervoor dat de variatie in voeding weer terug komt.

Wij garanderen:

-Onze zaadmengsels zijn duist en kweek vrij.

-Onze zaadmengsels zijn onkruid vrij.

-Wij houden rekening met fructaangehalte.

-Zeer gunstige prijs en kwaliteits verhouding.

-Uitstekende kiemkracht.

Bestellen is mogelijk vanaf 1 kg en is per kg.
De prijzen vermeld op onze website zijn per kg en werkt met staffelprijzen hoe meer u besteld wordt er automatisch een korting berekend.